Hanny-D


Hanny-D op jouw event? Contacteer Dream Entertainment!

Biografie Hanny-D

Zij is geboren te Anderlecht op 8 september en is afkomstig uit een familie van 3 kinderen.

Haar vader was een rasgeboren West-Vlaming en haar moeder kwam uit het Brusselse.

Zij woont al enkele jaren in de Dilbeekse deelgemeente Schepdaal.

Zij was amper tien jaar oud toen zij voor de eerste keer het podium betrad.

Het was tijdens een parochiefeest, samen met de toen bekende groep de Swing Low Friends.

Muziek heeft altijd een zeer belangrijke plaats in haar hart ingenomen.

Ze volgde zangles in de Rijksmuziek academie van Anderlecht en maakte jaren deel uit van een plaatselijk zangkoor.

Zij volgde ook nog zangles bij de Franstalige zanger Christian Vidal.

Zij nam 2x deel aan het TV programma de “drie wijzen”.

Na enkele jaren afwezigheid en onder impuls van haar echtgenoot & manager Guy Deplancke, waagt zij opnieuw haar kans in de muziekwereld.

Begin 2006 was de drang zo groot, dat zij opnieuw zangles wilde volgen.

Toevallig ontmoette zij Claudia Sylva die destijds met het nummer “J’ai pleuré” een monster hit scoorde in België en Frankrijk.

Het klikte wonderwel tussen hen. Toen ontstond spontaan bij Hanny-D het idee om van Claudia haar grote hit een eigen vertaling te maken en uit te brengen. Dit eerste nummer kreeg als titel “Zo alleen”.

Intussen heeft “Hanny-D” al een full album en 4 singles uitgebracht dit ook met d hulp van zangcoach Wilfried Van Beveren. Zij beschikt over een tweetalig repertoire.

Het full album “Nu of Nooit” werd opgenomen in de studio Sterman & Cook in Eeklo bij Filip Martens.

Hanny-D heeft 2 clips (FR/NL) opgenomen in Nederland.

Deze zijn regelmatig te zien op de Nederlandse televisie. Weken heeft zij de 1ste plaats bereikt in de Top 20 in Nederland, alsook in de Top 100 van de internet Radio 24/7 in Nederland met het nummer “Ga je mee”.

Zij kreeg heel wat media aandacht…

Hanny-D was te gast, in de Kokorico te Zomergem en aan het Casino van Middelkerke voor de TVopnames van “ Muziek Toppers”.

Vrije maar ook Nationale radiozenders draaien regelmatig de nummers van Hanny-D. TV interviews volgden elkaar…zo werd HannyD uitgenodigd bij “Ment Tv” in het programma Kurt Alive, bij ATV en FocusWTV.

In samenwerking met Ment TV, werden nieuwe videoclips opgenomen.

De Brugse dansschool “Rose De Leyn”, meer bekend voor haar optredens tijdens de Nacht van Exclusief, stond in voor de choreografie van het Franstalig

nummer “Chariot”.

Voor haar zelfgeschreven Nederlandstalige nummer “De man uit mijn dromen”, betrok zij enkele familieleden erbij.

2 nieuwe full albums voor Hanny ! De Nederlandstalige cd “Mijn Passie” en Franstalige cd “Ma Passion” omvatten elk 12 nummers.

De meeste nummers werden opgenomen bij Wim Claes in de studio Close Music in Haacht, met de medewerking van zangcoach David Davidse.

Alle nummers die in 2010 in de hitparade stonden kregen punten op basis van ondermeer de hoogte van hun noteringen, het aantal weken op één en het aantal genoteerde weken.

Hanny-D was de enige artiest die langer dan Tom Waes (Dos cervezas) in de hitparade stond, namelijk 21 weken met haar hitje “Ik ben zo eenzaam zonder jou”.

November 2010…werd een nieuwe uitdaging!!

Namelijk als Vlaamse artiest kunnen deelnemen aan “Eurovisie 2011”.

Met het Franstalig Up Tempo nummer “Près de Toi”, geschreven door producer Peter Keereman stelde zij zich kandidaat.

Op de 195 deelnemende artiesten, werd zij uit de laatste 30 kandidaten geselecteerd om deel te nemen aan de halve finale, dat live werd uitgezonden op radio en Internet op 30 januari 2011.

Met haar manager Guy Deplancke werd zij uitgenodigd in het gemeentehuis van Dilbeek en ontvangen door de burgemeester Stefaan Platteau. “Ik sta volledig achter de zangeres” zegt de burgemeester, “en dat is toch normaal, want het is een mooie verschijning, sympathiek en zij bezit een romantische stem. Uit de grond van mijn hart hoop ik dat zij de finale wint en Dilbeek mee op de kaart zet”.

Hanny-D zal ons landje niet vertegenwoordigen, maar laat zich zeker niet ontmoedigen.

Haar fans, haar publiek zijn heel belangrijk voor haar, daarom was ze dan ook heel gelukkig met de oprichting in Oudenaarde (Mater) van een fanclub in “De Nieuwe Keizer”.

Op 20 februari vierde zij haar 5 jaar bestaan.

De eerste “HannyD Show” een geslaagde zondagnamiddag met een zelden geziene ambiance!

De meest succesvolle Vlaamse schlagerartiesten als Laura Lynn, Eddy Wally, Willy Sommers, Hits On Tour, Tony Servi waren van de partij en in een speciale surprise act Sunny en Jasmine

Ondertussen heeft ze een meezinger opgenomen als ambiancenummer voor de komende zomermaanden. Eén en ander is eigenlijk een vervolg op de eerste grote Hanny-D Show, waar zij een speciale act bracht met de mannen van “Hits On Tour”, onder de titel HannyDieke, op de muziek van Dominique Van Wijlen (soeur Sourire). Het nummer werd herwerkt en noemt nu Dominieke.

Samen met haar collega Paul Bruna heeft ze de zomershow 2011, een drie uur durend spektakel met veel zang en dans, een namiddag vol ambiance en plezier.

Op zaterdag 27augustus was zij uitgenodigd voor een kort interview, op de grote startshow van nieuwe “Ment TV”. De presentatie gebeurde door Herbert Verhaeghe en Stefanie Meire.

De nieuwe clips stromen binnen en worden regelmatig uitgezonden op Ment TV.

 

 

Hanny-D werd « lieveling » van de week eerst met haar eigen nummer “De man uit mijn dromen” nadien met haar vorige single “Sacramento”.

Voor de eindejaarsfeesten brengt Hanny-D een nieuw full album uit met als titel “Herslepen “Diamanten”.

De full cd omvat de meeste bekende liedjes “Van Toen” o.a. Que Sera Sera, Da Doo Ron Ron, Doo Wah Diddy, Black is Black, Country Roads etc…

April 2013 werd Hanny uitgenodigd bij Alaska TV (TV Eén) in het programma van Bart Peeters “De Neus Van Pinokkio”.

Ook werd 2013 een jaar waar hard gewerkt wordt aan een nieuw full album met gedurfde covers maar toch steeds met een persoonlijk “Hanny-D” tintje…”Leven is mijn Leven” is de nieuwe komeling.

Leuk nieuws…de regisseur van Pupkin Film uit Nederland, gekend voor de spannende dramaserie “Van God Los II” neemt telefonisch contact op met HannyD.

Haar nummer “De Man Uit Mijn Dromen” zal gedraaid worden in één van de serie’s “Van God Los”. Deze serie wordt uitgezonden door BNN in Nederland en in België en met veel kans ook in Brazilië.

Hanny is een echte dierenvriend! Zij werd benoemd door www.BSPCA.be (Belgian Society for Prevention of Cruelty to Animals) tot Goodwillambassadeur.

Wat een eer is voor haar. Ze zet zich voortaan nog meer in tegen dierengeweld!

Hetzelfde jaar werd zij eveneens gevraagd om meter te worden van de vereniging Femma uit Anderlecht, vroeger KAV genoemd (de naam “FEMMA” komt uit Friesland en betekent Vredebrengster).

In het Brusselse werd er een nieuwe organisatie gestart “Old Dreams” heeft als bedoeling een wens waarmaken speciaal voor alle 60+. Hanny werd ook gevraagd om meter te zijn van deze vereniging!  Zij aanvaardde dit met veel plezier.

Jaarlijks geven zij een groot evenement met verschillende artiesten, waar Hanny als meter maar ook als zangeres niet mag ontbreken.

2014 een jaar vol verwachtingen…Hanny ontmoette de bekende kunstschilder uit Oostende, nameljk Patrick Ramont (www.ramontpatrick.be). Het klikte meteen tussen beiden artiesten! Patrick Ramont stelde voor om een ontwerp te maken voor het toekomende album van Hanny, namelijk “De Verborgen Ster”.

Eind maart deed Hanny- D beroep, via verschillende Internetkranten en fb, op fans en vrienden om deel te nemen aan haar nieuwe clip The Hucklebuck!

Deze werd opgenomen door RTVideo, op de Visserskaai in Oostende! Met succes werd de clip uitgezonden op Ment TV alsook op JIM TV. Het duurde echter niet lang om een volgende clip op te nemen. De opname gebeurde op een prachtige lokatie in Charleroi “Les Charbonnages du Goufre” in samenwerking met de dansschool Jumelle.

Alle clips van Hanny (liedje + tekst) kan je bekijken en beluisteren via haar site www.hanny-d.be. Ook op Youtube onder de naam van Guy Deplancke vind je al haar haar clips terug.

 

Ook Nederland heeft meer en meer interesse in de liedjes van Hanny-D.

Zij kreeg er de bijnaam “De Coverkoningin der Lage Landen. Regelmatig neemt zij deel aan TV opnames, met haar Franse

chansons.

Spanjaarden blijven uiteraard niet ongevoelig voor het optreden van Hanny-D, de keuze van haar liedjes en haar show maken het compleet (ze kreeg reeds de naam van “podiumbeest” ) .

Regelmatig wordt Hanny-D uitgenodigd op feestjes, fuiven, recepties, enz…om er een optreden te verzorgen, dit altijd met

“succes” Zij is een graag geziene gaste in Andaloesië (Albox, Arboleas, Mojàcar, San Juan) maar ook in Torrevieja, waar zij ook dit jaar, voor de 2de maal aanwezig was op het Witte Straatfeest. Een prachtig feest georganiseerd door Théo Lieben, zijn vrouwtje Wilma en een super team!

2015 word ook een jaar van fuiven en plezier voor elke leeftijd…A&G Entertainment organiseert “Let’s Party 1 2 3 & 4” . Heel wat artiesten zullen er het podium betreden…. voor ieders smaak, voor ieder fan o.a. Willy Sommers, Get Ready, Herbert Verhaeghe, Jacco Ricardo, Sam Gooris, Paul Bruna, Paul Severs, Mathias, Luc Steeno, Sugarfree, Dennie Damaro, Swoop, Hanny-D

en nog vele andere…. Het word een groot feest in “La Palma” te Gits.

Hanny vergeet haar fans niet, om haar dank te betuigen, nam zij het nummer “Na na goodbey” op en zoals ieder jaar, verschijnt  er ook dit jaar een nieuw album  waarvan de titel reeds bekend is “Sleutel van de Liefde”.